1515
BÖRSEN: VÄNDE UPP EFTER SMÅSUR START PÅ VECKAN, OMXS30 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Måndagen inleddes med en nedgång på Stockholmsbörsen men på eftermiddagen återvände självförtroendet till investerarna. SCA och Sinch slutade dagen som vinnare medan flera investmentbolag fick en tung start på veckan.

Vid stängning var OMXS30 upp 0,2 procent till nivån 2.385. Aktier för 14,2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Den amerikanska speloperatören Drafkings meddelade att man förvärvar kasinooperatören Golden Nugget. Båda bolagen är kunder till Evolution och investerarna hade inledningsvis svårt att värdera beskedet och handlade först ned Evolution-aktien för att sedan byta fot. Sista Evolution-avslut gjordes till ett pris 0,9 procent över fredagens stängningskurs.

På tech-sidan gick även Sinch starkt i takt med att riskviljan återvände. Aktien slutade dagen upp 1,1 procent. Bland övriga vinnaraktier fanns Telia och SCA som steg med 0,9 respektive 1,2 procent. I motsatt ände av indexet tappade Kinnevik 2,5 procent och bland övriga investmentbolag sågs Bure och Latour ned 5-6 procent.

ISR Immune System steg 30 procent efter att ha ingått en avsiktsförklaring med Unimed Unihealth Pharmaceuticals för tillverkning och distribution av ISR:s inhalationsvaccin mot covid-19 i Bangladesh.

På vaccinfronten steg även Expression Biotech efter besked att covidvaccinkandidaten ABNCoV2 uppnått säkerhets- och effektmål i fas 1/2-studien Cough-1. Vid stängning var aktien upp drygt 8 procent.

Veoneers styrelse menar att Qualcomms förslag om att förvärva Veoneer "rimligen kan förväntas leda till ett mer gynnsamt avtal" än det med Magna. Qualcomm-förslaget, motsvarande ett bud om 37 dollar per aktie, är 18 procent över Magnas bud. Veoneers svenska depåbevis backade cirka 2 procent till 330 kronor.

Qbrick har fått ett tilldelningsbeslut i en offentlig upphandling för norska Stortinget som omfattar Qbricks SaaS-tjänst för videoplattform. Ordervärdet uppgår till minst 8 miljoner norska kronor över avtalsperioden. Aktien steg 9 procent på beskedet.

Vårdutvecklaren Brighter genomför en riktad emission om totalt 39,7 miljoner kronor till teckningskurs 1:042 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om nästan 45 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Aktien föll 13 procent till 1:64 kronor.

Stillfront som förlorade över 15 procent under föregående vecka steg 6 procent. DNB Markets ser enligt Di en stor uppsida i aktien men menar samtidigt att det krävs riskvilja för att gå in i aktien innan rapporten som väntas senare i veckan.

Redovisningsbyrån Modern Ekonomi stod för en anmärkningsvärd kursrusning på 390 procent till 51 kronor. Bolaget står inför en avnotering från First North efter att redovisningsbyrån Ecit lagt ett bud om 3:90 kronor per aktie som accepterats av 87,5 procent av ägarna. Styrelsen skrev i ett pressmeddelande att den inte känner till någon information som motiverar kursreaktionen.


Graf: OMXS30 måndagen den 9 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?