Annons
ALLEIMA: FÅR ORDER INOM KOLDIOXIDAVSKILJNING VÄRD 40 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stålbolaget Alleima har fått en order på OCTG-rör som ska användas för ett projekt inom koldioxidavskiljning och lagring (CCS). Ordervärdet uppgår till 40 miljoner kronor. Leveranser planeras under första halvåret 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Med denna genombrottsorder går Alleima in på en ny marknad, vilket är en viktig milstolpe för att driva lönsam tillväxt genom områden som driver den gröna omställningen", skriver stålbolaget.

Antalet CCS-fält i drift är visserligen för närvarande begränsade, men projekten ökar snabbt, uppger Alleima som tror att marknaden för koldioxidavskiljning och lagring kommer att fortsätta att växa.

Ordern avser OCTG-rör i materialet SAF 2507 som ska användas för att styra trycket och hålla koldioxid på plats.

"Liknande produkter som våra kunder idag använder för olje- och gasutvinning kommer nu att användas för lösningar för koldioxidavskiljning. Vi ser fram emot den kommande utvecklingen", säger Nigel Haworth som är chef för affärsenheten Energi vid Alleima.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera