1515
BÖRSEN: NEDGÅNG VÄNTAS INLEDA NY BÖRSVECKA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda den nya börsveckan nedåt. Under måndagen avslutas rapportsäsongen för det tredje kvartalet för bolag med kalenderår.

USA-börserna steg under den förkortade handeln på fredagen efter firandet av Thanksgiving. Både Nasdaq och S&P 500 stängde på nya rekordnivåer under en handel där teknik- och läkemedelsaktier gick starkt.

Efter Stockholmsbörsens stängning på fredagen uppvisade S&P500 index marginella förändringar fram till den förkortade handelsdagen var vid 19-tiden på fredagen.

Asienbörserna föll på måndagen då börserna pressades av en kombination av vinsthemtagningar och en ökning i antalet smittade av coronaviruset.

Vid klockan 8.50 var terminerna för de ledande Europabörserna mellan 0 till något upp. Förhandeln i Stockholm hos IG visade på en nedgång om -0,6 procent.

Fastighetsbolaget Castellum uppger sig nu se totala synergier på minst 300 miljoner kronor från ett samgående med norska Entra, som Castellum har lagt bud på. I en tidigare bedömning såg Castellum kostnadssynergier om 150 miljoner kronor per år.

Lundin Mining meddelar att fackförbundet Candelaria Mine Workers Union, som representerar omkring 350 gruvarbetare, har kommit överens med gruvbolaget om ett nytt kollektivavtal som gäller i 35 månader. Därmed har nu kollektivavtal nåtts med samtliga fem fack vid gruvan.

Omsorgsbolaget Ambea har utsett Mark Jensen till ny vd när nuvarande vd Fredrik Gren lämnar bolaget vid årsskiftet. Mark Jensen tillträder senast den 1 juni 2021. Ambeas finanschef Benno Eliasson kommer att bli tillförordnad vd i omsorgsbolaget fram till att Mark Jensen tillträder.

Statistik från USA visar att den amerikanska marknaden för fritidsfordon ökade med drygt 21 procent i oktober.

M2 Capital, ett bolag som kontrolleras av Rutger Arnhult, har ökat sitt innehav Odd Molly till 12,4 procent av kapitalet och rösterna.

Garos styrelseledamot Rickard Blomqvist har sålt aktier för cirka 9,5 miljoner kronor. På samma tema har Sedana Medicals avgående finanschef Maria Engström har sålt aktier i bolaget för omkring 1,5 miljoner kronor.

First North-listade Auriant Mining redovisar ökade intäkter och rörelseresultat i det tredje kvartalet 2020. Guldförsäljningen för perioden uppgick till 761 kilo, jämfört med 465 kilo under motsvarande period i fjol.

Bränslecellsbolaget Powercell har fått en beställning på två förstudier inom offroad-segmentet från bolagets japanska distributör Inabata.

SEB har sänkt sin rekommendation för Peab till behåll från köp inför avknoppningen av fastighetsbolaget Annehem.

Dagens industri utfärdar i måndagens utgåva av tidningen en köprekommendation för Electrolux Professionals. Tidningen menar att aktien kan klättra ytterligare 20 procent det kommande året.

Affärsvärlden pekar ut Diös som en billig värdeaktie och ger en köprekommendation.

Börsveckan rekommenderar i det senaste numret av tidningen köp av CAG, Proact, Tieto Evry och Addnode.

Redeye inleder bevakning av bygginformationsbolaget Bimobject med ett riktvärde i basscenariot på 17 kronor per aktie.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?