1515
Annons
SCANDIC: JUST EBITDA 709 MLN KR 3 KV, FÖRDUBBLAD BELÄGGNING (NY2)

(Tillägg: estimat från Infront)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hotellbolaget Scandics nettoomsättning för det tredje kvartalet uppgick till 3.734 miljoner kronor och justerat ebitda-resultat var 709 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultatet var positivt påverkat av erhållna statliga stöd om 132 miljoner kronor samt aviserad återbetalning av överkonsolidering från försäkringsbolaget AFA om 44 miljoner kronor.

Dessutom bedöms drygt 150 miljoner kronor av resultatet vara hänförligt till temporära effekter av Scandics karantänsverksamhet i Norge.

Exklusive dessa poster uppgick justerat ebitda-resultat för kvartalet till omkring 380 miljoner kronor, motsvarande en marginal på cirka 10 procent, skriver Scandic.

Ett av Infront sammanställt snittestimat, daterat den 23 augusti, indikerade en nettoomsättning på 3.080 miljoner kronor och ett justerat ebitda på 324 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021.

I rapporten för det tredje kvartalet i fjol var nettoomsättningen 2.085 miljoner kronor och justerat ebidta-resultat 90 miljoner kronor.

Scandics beläggningsgrad för det tredje kvartalet uppgick till 55,1 procent, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående kvartal. Förbättringen har drivits av god efterfrågan från inhemskt fritidsresande under sommaren. Framförallt har det skett en tydlig förbättring i huvudstäderna från historiskt låga nivåer med stöd av lättade restriktioner för sammankomster och restauranger, skriver bolaget.

Beläggningsgraden i tredje kvartalet i fjol var 36 procent.

I samband med att semesterperioden började avta från mitten av augusti har en ökning av affärsresande och möten kompenserat för minskat fritidsresande under veckodagarna. Dessutom har efterfrågan under helgerna fortsatt att öka i september. Scandic upplever fortsatt en ökande bokningsaktivitet, inte minst för möten, vilket drivs av att restriktioner gradvis har tagits bort på Scandics marknader.

Mot bakgrund av det har Scandic en positiv syn på marknadsutvecklingen för de kommande månaderna, anger bolaget

Till följd av ett starkt kassaflöde har Scandics nettolåneskuld minskat med drygt 500 miljoner kronor under kvartalet, skriver bolaget också.

Scandics delårsrapport för det tredje kvartalet publiceras den 28 oktober.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?