1515
TESLA: WEDBUSH HÖJER RIKTKURS 28%, MEN RÄCKER EJ FÖR KÖPRÅD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Wedbush har lyft sin riktkurs för elbilstillverkaren Tesla med 28 procent, men det räcker inte för en köprekommendation från analyshuset.

Analytikern Dan Ives behåller sin neutrala rekommendation för Teslaaktien även fast han räknar med en rejäl ökning i efterfrågan på elbilar runt om i världen, skriver Marketwatch.

Wedbush riktkurs, i basscenariot, höjs till 715 dollar, från tidigare 560 dollar. Den nya riktkursen ligger 2,9 procent över fredagens stängningskurs för Teslaaktien på 695 dollar.

Samtidigt upprepar Dan Ives riktkursen i ett "bull case" på 1.000 dollar, vilket innebär en närmare 44-procentig uppgång jämfört med fredagens stängningskurs.

Enligt Wedbush kan elbilarnas andel av totala antalet bilar öka till 10 procent år 2025, från dagens omkring 3 procent.

"Vi tror att denna efterfrågedynamik kommer att gynna den tydliga ledaren i elbilskategorin Tesla oproportionerligt mycket under de kommande fem åren, speciellt i Kinaregionen", skriver Wedbush.

Samtidigt tar Wedbush upp att konkurrensen ökar över hela linjen inom elbilssegmentet med en rad aktörer i Kina, Europa och USA som vill ta upp kampen med Tesla.

I måndagens förhandel var Teslaaktien ned 4,2 procent till drygt 666 dollar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?