1515
ONCOPEPTIDES: DATA STÖDER MELFLUFEN-UTV SOM TRIPPELBEHANDLING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Oncopeptides kommer att presentera data under den vetenskapliga cancerkongressen ASCO som uppges stödja vidareutvecklingen av melflufen (Pepaxto) som trippelbehandling.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I den pågående Lighthouse-studien i fas 3 utvärderar Oncopeptides melflufen tillsammans med behandling av dexametason och daratumumab, under varumärket Daratumumab som marknadsförs av Johnson & Johnson under rättigheter från danska Genmab, i jämförelse med enbart daratumumab.

Tre presentationer om melflufen finns tillgängliga på årets ASCO, en om Anchor-studien i fas 1/2, en om Lighthouse-studien samt en kombinerad analys av O-12-M1 ch fas 2-studien Horizon.

Pepaxto har sedan slutet av februari 2021 ett villkorat godkännande i USA hos patienter med blodcancerformen multipelt myelom som genomgått åtminstone fyra tidigare behandlingslinjer och som återfallit i sjukdomen och utvecklat resistens mot tidigare läkemedel.

ASCO-kongressen äger rum mellan den 4 och 8 juni 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?