Annons
Nokia: Oinspirerande tredje kvartal, med ett rörelseresultat som ligger nära förväntningarna
Nokia rapporterade ett blandat resultat för det tredje kvartalet (nära förväntningarna), med en stark jämförbar försäljning som ökade med 6 procent (3 procentenheter över vår förväntan och konsensus), en justerad rörelsemarginal som sjönk med 120 punkter på årsbasis till 10,5 procent (50 punkter under vår förväntan och 80 punkter under konsensus) och ett fritt kassaflöde som sjönk med 51 procent på årsbasis till 266 miljoner euro (jämfört med förväntade 238 miljoner euro). Vi upprepar Behåll med riktkurs 5,40 EUR.


Trots försvagade makroförhållanden tror vi att Nokia kommer att bekräfta sin prognos för 2022, mätt som konstant valuta.


Vi behåller vår rekommendation Behåll på Nokia eftersom den globala nätverksmarknaden sannolikt kommer att nå sin topp i år, försäljningen och marginalerna kan känna viss press under de kommande kvartalen och värderingen är inte tillräckligt diskonterad (cirka 8x evit 2023).
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera