1515
Annons
ABLIVA: KLINISK FAS 1A/B MED KL1333 SLUTFÖRD OCH SKA UTVÄRDERAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Abliva, som utvecklar läkemedel för behandling av sällsynta och allvarliga primära mitokondriella sjukdomar, meddelar att den kliniska fas 1a/b-studien med KL1333, Ablivas läkemedelskandidat för oral långtidsbehandling av primära mitokondriella sjukdomar, har slutförts.

"Inga allvarliga biverkningar har rapporterats och studiedata kommer att utvärderas under våren och försommaren", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det primära syftet med denna dubbelblindade, randomiserade, placebokontrollerade fas 1a/b-studie är att utvärdera säkerheten och omsättningen i kroppen för KL1333, både hos friska frivilliga och hos patienter med primär mitokondriell sjukdom. Alla studiedeltagare har nu genomgått studien. Nästa steg är att bearbeta och utvärdera data, där biomarkörer och kliniska effektmått också kommer att utvärderas.

Totalt har 64 friska frivilliga och åtta patienter inkluderats i studien som genomförts i Storbritannien.

Abliva planerar att starta en klinisk fas 2/3-effektstudie under andra halvåret 2021. Förberedande aktiviteter, inklusive en läkemedelsinteraktionsstudie, en patientregisterstudie samt en studie för att validera viktiga patientrapporterade utvärderingsmått för effektstudien, pågår eller håller på att slutföras. Resultat från dessa studier säkerställer de bästa förutsättningarna för framgång i den planerade fas 2/3-studien, heter det.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?