1515
KAROLINSKA DEVELOPMENT: RESULTAT NED, ÖVERVÄGER STÄRKA FINANSER

STOCKHOLM (Direkt) Karolinska Development redovisar ett resultat efter skatt på 86 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2020 (329). Resultatet per aktie sjönk till 0,5 kronor (3,2).

Intäkterna uppgick till 0,5 miljoner kronor (0,7).

"Efter ett rekordstarkt 2019 med en helårsvinst om 303 miljoner kronor utvecklades värdet i vår portfölj betydligt sämre under 2020. Detta är en tydlig illustration av den inneboende risken i potentiellt banbrytande medicinska forsknings- och utvecklingsprojekt och något ett investmentbolag av Karolinska Developments karaktär måste ta höjd för", skriver bolagets vd Viktor Drvota i bokslutsrapporten.

Koncernens likvida medel uppgick vid årsskiftet till 76 miljoner kronor.

"Detta förväntas vara tillräckligt för att täcka driften av bolaget och tilläggsinvesteringar i våra portföljbolag de kommande tolv månaderna, men för att med full kraft kunna utveckla nuvarande och potentiella nya portföljbolag utvärderar vi ett antal möjligheter att ytterligare stärka den finansiella positionen", skriver vd Viktor Drvota i delårsrapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?