1515
Annons
ITAB: NYA MÅL, TILLVÄXT 4-8%/ÅR, RÖRELSEMARGINAL 7-9%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Itab har fastställt nya finansiella mål, enligt följande:

Genomsnittlig ökning av nettoomsättningen om 4-8 procent per år över en konjunkturcykel. Tillväxten ska ske genom hållbar organisk tillväxt och strategiska förvärv.

Ebit-marginalen (rörelseresultat i förhållande till nettoomsättning) ska i genomsnitt uppgå till 7-9 procent över en konjunkturcykel.

Genomsnittlig andel cash conversion ska över en konjunkturcykel uppgå till minst 80 procent.

Utdelningspolicy: Som tidigare ska aktieutdelningen över en längre period följa resultatet och motsvara minst 30 procent av bolagets resultat efter skatt. Utdelning ska dock anpassas efter bolagets investeringsbehov och eventuella aktieåterköpsprogram."Itab är väl positionerat för nästa steg i genomförandet av vår strategi där vi de kommande åren avser etablera Itab som detaljhandelns ledande lösningsleverantör … De senaste två åren har vi genomfört ett antal viktiga aktiviteter i omvandlingen av Itab och är nu redo att ta nästa steg med tydliga finansiella mål som sätter fokus på hållbar tillväxt och ökad lönsamhet", kommenterar vd Andréas Elgaard.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera