1515
DOXA: SLUTIT AVTAL OM KÖP AV 40% I FASTIGHETSSTADEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Dental- och fastighetsbolaget Doxa har nu träffat avtal med Fastighetsstaden Holding om att köpa 40 procent i Fastighetsstaden i Halmstad, efter att en avsiktsförklaring slöts i oktober.

Tillträdet förväntas äga rum senast den 30 december. Doxa ska på tillträdesdagen betala en köpeskilling om 46,7 procent av ett belopp som kommer att fastställas genom beräkning av Fastighetsstadens egna kapital med tillägg för skillnaden mellan överenskommet fastighetsvärde och bokfört värde för fastigheterna per tillträdesdagen med avdrag för latent skatt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Av köpeskillingen ska 180 miljoner kronor erläggas genom att Doxa genomför en riktad nyemission av 15 miljoner aktier till en teckningskurs på 12 kronor. Resterande del av köpeskillingen ska erläggas kontant av Doxa till säljaren på tillträdesdagen.

Fastighetsstaden äger ett trettiotal kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter med ett fastighetsvärde om 1.625 miljoner kronor och med årliga hyresintäkter om 100 miljoner kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?