1515
BÖRSEN: GÅR MOT EN POSITIV ÖPPNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser i likhet med de europeiska ut att inleda tisdagen med en uppgång. Electrolux har tilldelats ytterligare en rekommendationssänkning och UBS har nedgraderat sin syn på Volvo.

Vid klockan 8.40 indikerade förhandeln hos IG-Markets en uppgång på 0,4 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. De europeiska terminerna var vid samma tidpunkt drygt 0,3 procent upp i såväl Frankfurt som Paris.

I Asien var utvecklingen blandad under natten och morgonen där Nomura fortsatte ned i spåren av turbulensen runt hedgefonden Archegos. Oljepriset har också fortsatt ned efter att Suezkanalen åter öppnat för trafik och på ränte- och valutamarknaden har de amerikanska räntorna fortsatt upp precis som dollarn mot yenen.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen höjs till 255 från 245 kronor. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX. Electrolux sjönk 2,8 procent till 240 kronor på måndagen efter att JP Morgan sänkt sin rekommendation till undervikt från neutral.

UBS har sänkt sin rekommendation för Volvo till sälj från neutral. Riktkursen sänks till 188 från 212 kronor. Aktien stängde på 224 kronor på måndagen och den har gått upp med 15,5 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin rekommendation för Klövern till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 15:40 från 13 kronor. Detta dagen efter att Corem lade ett aktiebaserat bud på Klövern och Köverns aktie steg 10,6 procent på måndagen och stängde på 14:37 kronor.

Flera företagsaffärer har meddelats där bland annat Loomis har förvärvat Securepost, som är den schweiziska postens värdehanteringsverksamhet, för en köpeskilling på skuldfri basis på cirka 17,5 miljoner schweizerfranc. Rörelsemarginalen är negativ men väntas vara marginellt positiv för helåret 2022 efter att delar av de förväntade synergierna realiserats.

Bostadsutvecklaren Bonava fyller i stället på kassan och säljer två hyresrättsprojekt om totalt 72 hyreslägenheter i Helsingfors till investeraren Taaleri Vuokrakoti Ky Fond. Bostäderna förväntas överlämnas till kund och resultatavräknas under det andra och det tredje kvartalet 2022.

Curando Nordic har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av FHV Care för en köpeskilling om 2,4 miljoner kronor, och Addnode har förvärvat programvarubolaget S-Group Solutions som för räkenskapsåret 2020 omsatte 144 miljoner kronor, med ett ebitda-resultat om 27 miljoner kronor.

I hälsovårdssektorn rapporterar Immunovia vad diagnostestbolaget beskriver som positiva resultat för Immunovias blodbaserade Immray Pancan-d biomarkörsignatur för bukspottskörtelcancer i en amerikansk blindad klinisk valideringsstudie.

"Att Immray Pancan-d nu uppvisar 99 procent specificitet för tidiga stadier av bukspottskörtelcancer i en stor, blindad studie är ett påtagligt, revolutionerande framsteg för hälso- och sjukvårdssystem genom att denna dödliga sjukdom kan upptäckas genom ett enkelt blodtest, något som kommer att innebära betydande förbättringar för patienterna och deras familjer", skriver bolagets vd Patrik Dahlen inför kommersialiseringsprocessen i USA.

First North-bolaget Serstech, verksamt inom bland annat kemisk identifiering av sprängmedel och narkotika, avser att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 25 miljoner kronor. Styrelse spår att bolaget inte behöver ta in mer pengar för att finansiera den löpande verksamheten, förutsatt att pandemins effekter avtar under denna sommar.

Kursen i den riktade nyemissionen som forskningsbolaget Corline Medical aviserade om på måndagseftermiddagen blev 10:75 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed 35,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Kursen motsvarar en rabatt om 11,9 procent räknat på stängningskursen på måndagskvällen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?