FED: MÅTTLIG EXPANSION FRÅN JANUARI - BEIGE BOOK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska ekonomin expanderade måttligt från januari till mitten på februari. De flesta företag förblir optimistiska när det gäller de närmaste 6-12 månaderna samtidigt som vaccin utrullningen fortsätter.

Det uppges det i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

"Trots utmaningar från störningar i logistikkedjorna ökade den totala tillverkningsaktiviteten för de flesta distrikten måttligt från föregående rapport", skriver Federal Reserve, som samtidigt noterar att hushållens konsumtion och bilförsäljning hade en blandad utveckling.

Historiskt låga bolåneräntor fortsatte att stimulera en stark efterfrågan på både nya och befintliga bostäder i de flesta distrikten, och bostadspriserna fortsatte att stiga i många delar av USA, enligt rapporten.

Vad gäller sysselsättningens utveckling rapporterade många distrikt att den ökade, men långsamt.

Efterfrågan på arbetskraft varierar fortsatt kraftigt mellan olika sektorer och utbildningsnivåer. Många arbetsgivare upplever det dock svårt att attrahera och kvarhålla kvalificerad arbetskraft. För denna kvalificerade arbetskraft noteras måttliga löneuppgångar, något som förväntas fortsätta och tillta kommande månader.

Sammantaget ökade insatskostnaderna priser måttligt under rapportperioden, med stål- och virkespriserna som drog upp snittet i synnerhet.

I många distrikt berodde ökningen av kostnader i stor utsträckning på störningar i logistikkedjorna och på en stark efterfrågan. Transportkostnaderna fortsatte att öka, delvis på grund av stigande bränslekostnader och kapacitetsbegränsningar.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?