1515
H&M: UNGEFÄR 20% AV BUTIKERNA NU TILLFÄLLIGT STÄNGDA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M-gruppen har i dagsläget drygt 1.000 tillfälligt stängda butiker globalt på grund av coronapandemin.

Det uppger H&M-gruppens pressavdelning i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

"Majoriteten av de butiker som fortfarande är öppna har restriktioner som begränsar kundtrafiken. Antalet stängda butiker ändras från dag till dag och flera länders regeringar har talat om nya restriktioner de kommande veckorna", skriver pressavdelningen.

Det är sedan tidigare känt att bolaget i början av förra veckan hade ungefär 500 stängda butiker och i början av denna vecka var antalet uppe i cirka 800.

Den aktuella uppgiften innebär att ungefär 20 procent av H&M-gruppens butiker nu är stängda, att jämföra med cirka 3 procent när det var som lägst under pandemin i september.

Som mest, under pandemins första våg, hade H&M-gruppen i mitten av april ungefär 4.000 butiker, av totalt cirka 5.000, tillfälligt stängda.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?