1515
Annons
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 14 JUNI

TVÄRNIT FÖR STARTUPS. Krisen bland techbolagen har spridit sig till svenska startupbolag som nu har svårt att hitta investerare. Hundratals anställda har sparkats på bara några månader. (SvD)


SNABBTÅG. I regeringens nya nationella infrastrukturplan finns investeringar på 900 miljarder kronor. Mest går till höghastighetsjärnväg. (DI, SvD, DN)


PENSIONERNA. Oppositionen stoppade på måndagen regeringens kompromissförslag om pensionerna. (DN, SvD, DI)


TECKNA ENGCON. Den mycket framgångsrika grävmaskinsutrustaren Engcon går till börsen. Då är det även i dessa osäkra börstider värt att teckna aktier för både kort- och långsiktiga investerare. (DI)


POLISEN. Ingångslönen för poliser ska höjas till minst 31.000 kronor i månaden till år 2024 och OB-ersättningen dubbleras. (SvD)


RÄNTETVIVEL. Varannan låntagare tror inte på boräntor över 3 procent. Samtidigt störtdyker hushållens tro på boprisutvecklingen. (DI)


ARLANDA. Näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson säger att regeringen noga följer kaoset på Arlanda, "så här får det inte vara, så enkelt är det". (SvD)


SPLITTRAD BILD. Trots oron för konsumenternas tunnare plånböcker har förväntningarna på H&M:s försäljning stigit rejält på senare tid. Men bland analytikerna som följer bolaget är synen på aktien och kursutveckling splittrad. (DI)


TYST OM KONKURS. Aktieägarna i Inzile fick ingen information om att ordföranden Håkan Örtenholm var involverad i en konkurs och hade stora privata skulder innan han valdes in i styrelsen. Uppdraget som Håkan Örtenholm hade i ett konkursbolag är inte relevant för Inziles verksamhet, säger han till DI. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera