1515
TESLA: "MODEL S PLAID SKA HINDRA FLYKT TILL LYXMÄRKEN" - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla börjar leverera en ny prestandaversion av Model S för att konkurrera med de lyxmärken som kommit ut på banan inom elbilssegmentet, rapporterar Reuters.

Under torsdagen väntar ett evenemang kring den första leveransen av den nya lyxprestandaversionen, enligt ett Twitterinlägg från elbilstillverkaren.

Den nya versionen kostar 130.000 dollar, att jämföra med 80.000 dollar för en Model S i standardutförande. Modellen som nu börjar levereras går under modellbeteckningen Model S Plaid.

"Det är inget snack om att Model S Plaid är tänkt att stoppa migrationen av nuvarande Tesla-ägare mot andra märken. Tesla kan inte längre agera i ett vakuum", sade konsultfirman Auto Pacifics konsultchef Ed Kim till nyhetsbyrån.

Jessica Caldwell, analytiker på konkurrenten Edmunds är inne på samma spår.

"Model S har inte förändrats särskilt mycket i fråga om utseende på nästan tio år. Jag tror det är dags för Tesla att börja erbjuda konsumenterna någonting mer", sade hon.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?