BÖRSEN: LUGN INLEDNING VÄNTAS PÅ NYA HANDELSVECKAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda den nya veckan med små indexrörelser på måndagen efter fredagens nedställ.

I New York avslutades förra handelsveckan med begränsade rörelser i de stora börsindexen. S&P 500 stängde på oförändrad nivå.

Den uppdatering om handelsavtalet mellan Kina och USA, som skulle ha hållits på lördagen och som finansmarknaderna gick i väntan på förra veckan, har skjutits upp på obestämd framtid. Orsaken uppgavs vara ett problem i schemaläggningen och återspeglar inte något "materiellt problem" med avtalet i sig, rapporterade Reuters med hänvisning till källor.

Med en knapp halvtimme till börsöppning pekade terminerna i Frankfurt och Paris mot en öppning strax under nottstrecket. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade då en handelsstart runt -0,1 procent för OMXS30-index. De amerikanska terminerna var upp 0,3 procent i den tidiga handeln på måndagen.

Asienbörserna hade en blandad utveckling under måndagsmorgonen, med Japan nedåt medan Kina och Hongkong avancerade.

Nätmäklaren Nordnet är på väg att återvända till Stockholmsbörsen, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till källor som säger att en notering i det fjärde kvartalet är trolig.

Svensk Handels handelsbarometer visade att butikshandlarnas framtidstro fortsatte att förbättras i augusti, om än från låga nivåer.

Assa Abloy har köpt brittiska Access-IS, en leverantör av RFID, NFC och streckkodsbaserade läsare som i fjol omsatte cirka 220 miljoner kronor. Assa Abloy har också fått EU-godkännande för köpet av en 54-procentig andel i schweiziska entréautomatikbolaget Agta Record, där Assa sedan tidigare äger cirka 39 procent. Slutlig köpeskilling för de 54 procenten är 506 miljoner euro.

CTT Systems pausar utvecklingen av antikondensationsprodukter för fabriksmontering i Airbus A320-familjen. Detta sedan Airbus meddelat att man tagit bort fuktregleringssystemet DAGS som så kallad Options baseline på A321XLR.

Franska Sanofi förvärvar Principia Biopharma, med kärnverksamhet inom autoimmuna sjukdomar och allergi, för en köpeskilling motsvarande 3,68 miljarder dollar.

Danska hörhjälpsföretaget Demants utfall första halvåret 2020 var bättre än väntat. Andra halvåret räknar Demant med att generera en intäktstillväxt i lokal valuta om 5-15 procent.


Rekommendationer

* DI ger köpråd för Husqvarna. Lyckas Husqvarna som förväntat är en aktiekurs runt 100 kronor inom räckhåll", heter det.

* Börsveckan rekommenderar köp i Note, Handicare, Byggpartner, Peab och Cloetta.


Makroagenda

* AF: veckostatistik kl 12.00

* USA: Empire manufacturing index augusti kl 14.30

* USA: NAHB husmarknadsindex augusti kl 16.00Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?