BRIGGS & STRATTON: ANSÖKER OM KONKURSSKYDD, AKTIEN RASAR (NY)

(Tillägg: fjärde-sjätte stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Briggs & Stratton, som tillverkar motorer för utomhusprodukter och som bland annat är underleverantör till Husqvarnas gräsklippare, har ansökt om konkursskydd enligt kapitel 11.

Det skriver nyhetsbyrån Dow Jones.

Bolaget har tecknat avtal om att sälja de flesta av sina tillgångar till KPS Capital Partners.

Vidare har Briggs & Stratton säkrat en finansiering om cirka 678 miljoner dollar från KPS och från bolagets befintliga långivare för att ha tillräcklig likviditet för att kunna bedriva en normal verksamhet under kapitel 11-processen.

"Under de senaste månaderna har vi utvärderat flera alternativ med våra rådgivare för att stärka vår finansiella position och flexibilitet. Utmaningarna som vi har mött under covid-19-pandemin har gjort att denna omorganisation är den svåra men nödvändiga och passande vägen framåt för att säkra vår verksamhet", säger Todd Teske, Briggs & Strattons vd, i en kommentar enligt pressmeddelandet.

Under denna process kommer Briggs & Strattons produkter fortsätta att produceras, distribueras och säljas, uppger bolaget.

Briggs & Stratton-aktien hade vid 13.30-tiden på måndagen fallit 29 procent i den amerikanska förhandeln.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?