1515
Annons
BÖRSEN: SMÅ INDEXRÖRELSER, ISR MEST OMSATTA AKTIE, OMXS30 +0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Indexrörelserna var relativt små på Stockholmsbörsen på tisdagen efter måndagens tydliga nedgång. Flera rapporterande små och medelstora bolag stod i fokus och ISR fortsatte att stiga kraftigt efter måndagens kursrusning.

Storbolagsindexet OMXS30 hade vid 13-tiden stigit 0,1 procent till 2.376 och aktier för 6,7 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen.

Bäst bland storbolagen gick H&M och Tele2, som steg med 1,1 respektive 1,6 procent. Tele2 har av UBS fått en höjd riktkurs till 144 kronor, från tidigare 134.

På minussidan bland de stora fanns Electrolux som tappade 1,4 procent. Storbankerna noterades också lägre och svagast av dem var vid lunchtid Nordea, som backade 0,6 procent.

ISR Holding var mest omsatta aktie och adderade ytterligare 8,3 procent på Nasdaq First North, efter måndagens kursrusning på 40 procent som kom efter att ISR uppmärksammat att bangladeshisk media publicerat uppgifter om när bolagets vaccin kan lanseras i landet.

Marknadsundersökningsföretaget Cint klättrade 5,5 procent. Bolagets nettoomsättning steg i kvartalet med 46 procent till 32 miljoner euro och ebitda-resultatet ökade. Kvartalet var enligt Cint "mycket starkt" och Cint känner sig väldigt tryggt med att leverera på sitt tillväxtmål för helåret, heter det.

En annan rapportvinnare var Revolutionrace, som säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet. Bolagets rörelseresultat steg till 67 miljoner kronor (23), samtidigt som rörelsemarginalen ökade. Revolutionrace uppger sig ha noterat stark tillväxt i inledningen av innevarande kvartal. Aktien var upp 13 procent.

Detaljhandelsbolaget New Wave sjönk 6,2 procent efter att ha släppt delårssiffror i linje med preliminära besked från bolaget. Företaget tror på fortsatt bra återhämtning av försäljningen under hösten, men oroas samtidigt av covid-19-pandemin.

Troax visade kraftiga ökningar av såväl omsättning som resultat i sin delårsrapport. Den organiska tillväxten i andra kvartalet var hela 68 procent. Aktien lyfte 13 procent.

Calliditas fortsatte däremot ned 6,1 procent efter måndagens nedgång på 17 procent – en nedgång som kom efter att konkurrenten Travere Therapeutics meddelat interimsresultat från fas 3-studien Protect.

"Även om datan från Travere vid en första anblick ser starkare ut än vi hade räknat med ser vi det inte som någon 'game changer' för Calliditas. Eftersom det inte finns några godkända läkemedel för IGA-nefropati i USA eller EU ser vi i nuläget utrymme för flera behandlingsmetoder med olika verkningsmekanismer", skrev Carnegie i en analys.

På analysfronten fick Hexatronic en höjd riktkurs av Pareto, från 180 till 270 kronor, i spåren av torsdagens delårsrapport som fick aktien att öka kraftigt. På tisdagen steg aktien ytterligare 2,4 procent till 237 kronor.

En annan analys som fick effekt var Evlis sänkning av Cibus till sälj från behåll, med motiveringen att aktiens värdering följt med den övriga nordiska fastighetssektorn och innebär begränsad uppsida. Cibus svarade med att tappa 8,8 procent.

Intervacc har fått godkänt av EU-kommissionen för Strangvac, ett vaccin mot infektionssjukdomen kvarka som drabbar hästar. Sedan tidigare har kommittén för veterinärläkemedel lämnat ett positivt utlåtande och Intervacc hade räknat med ett godkännande från EU-kommissionen under tredje kvartalet. Aktien ökade 5,6 procent.


Graf: OMXS30 tisdagen den 17 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?