1515
Annons
NEW YORK: RAS MED FLERA TEKNIKJÄTTAR I TÄTEN, S&P 500 -3,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna surnade till rejält en bit in i torsdagshandeln och huvudindexen gav alla tillbaka uppgångarna från onsdagens lättnadsrally med marginal.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex ned 2,9 procent till 33.090. Det tekniktunga Nasdaqs kompositindex rasade 4,5 procent till 12.387, samtidigt som breda S&P 500 föll 3,4 procent till 4.154. På onsdagen steg huvudindexen alla kring 3 procent.

USA:s centralbanks besked på onsdagskvällen var som väntat en höjning av styrräntan med 50 punkter. Ordförande Jerome Powell sade därefter att det i nuläget inte övervägs några 75-punktershöjningar inför stundande möten, men att fler 50-punktershöjningar ligger på bordet om utvecklingen går som väntat. Beskedet gav då styrka till börserna i takt med att investerares hopp om att de kommande räntehöjningarna inte ska behöva bli så stora att en lågkonjunktur sätts i gång stärktes.

Flera teknikjättar handlades brant ned i takt med börserna. Amazon, Tesla och Facebook-ägaren Meta Platforms rasade alla tre runt 7 procent, medan Alphabet och Apple sjönk 5,2 respektive 4,2 procent. Microsoft pressades 4,5 procent.

Sinchs sektorkollega Twilio backade 4,5 procent efter kvartalsrapport. Både den översta och den justerade sista raden var högre än estimaten. Andra kvartalets omsättningsprognos var ungefär i linje med analytikernas förväntningar, samtidigt som den justerade förlusten var klart högre än väntat.

Den amerikanska tioårsräntan steg 10 punkter till 3,06 procent.


S&P 500 torsdag 5 maj

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera