Annons
BÖRSEN: VÄNTAS FORTSÄTTA NEDÅT, IHÅLLANDE TURBULENS I SINCH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg ut att inleda tisdagens handel på rött och därmed fortsätta sitt tapp sedan gårdagens nedställ.

Rapportperioden för årets andra kvartal har smygstartat och på morgonkvisten har bland andra nischbanken TF Bank och bostadsutvecklaren JM bjudit på siffror.

Molnkommunikationsföretaget Sinch har kommit med beskedet att omvärdering av historisk kostnad för sålda varor kommer påverka resultatet negativt under andra kvartalet.

Omkring klockan 8.20 indikerade förhandeln hos IG Markets en nedgång med cirka 0,6 procent i Stockholm. Terminerna för tyska DAX-index och franska CAC40 hade samtidigt sjunkit med 0,7 respektive 0,9 procent.

På amerikansk mark avslutades handeln på måndagen med nedgångar över hela linjen. S&P 500-indexet retirerade 1,2 procent medan tekniktunga Nasdaq föll 2,3 procent. Särskild press rådde för kasinobolag i spåren av nedstängningar för att begränsa spridningen av coronaviruset.

Börserna i Asien handlades mestadels till minus på tisdagen. Oro över Kinas covidsituation och EU:s energiproblem uppges tynga utsikterna för den globala tillväxten.

Hemma i Sverige har Sinch meddelat att en omvärdering av historisk kostnad för sålda varor kommer påverka resultatet i det andra kvartalet negativt med 162 miljoner kronor.

"Mot bakgrund av den ovanligt starka aktiekursrörelsen den 11 juli som följde på publiceringen av en tredjepartsanalys som diskuterade Sinchs resultat för 2021, har företaget beslutat att lämna ut denna information trots att de resterande delar av det kommande Q2-resultatet ännu inte har sammanställts. Även om tredjepartsanalysen inte diskuterar omvärdering av kostnad av sålda varor, hävdar den att intäkterna för 2021 är överskattade, vilket är något som Sinch starkt motsätter sig", skrev Sinch i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

På måndagen dök aktien med över 27 procent efter att Ningi Research kommit med en blankningsrapport avseende molnkommunikationsbolaget.

Fastighetsbolaget Nyfosas totala intäkter uppgick till 791 miljoner kronor i det andra kvartalet, jämfört med väntade 784 miljoner kronor enligt Infronts analytikersammanställning. Förvaltningsresultatet kom också in högre än väntat.

Bostadsutvecklingsbolaget JM hade ett rörelseresultat om 432 miljoner kronor för perioden. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 516 miljoner kronor. Rörelsemarginalen var 11,4 procent, mot väntade 12,7 procent.

Nischbanken TF Bank har redovisat ett rörelseresultat om 107 miljoner kronor för det andra kvartalet (83,6). Såväl rörelseintäkterna som kreditförlusterna ökade under perioden, jämfört med motsvarande kvartal året innan. Låneportföljen uppgick till cirka 12,6 miljarder kronor (11,5).

Elanders, som erbjuder helhetslösningar inom logistik, tryck och förpackningar, hade ett ebita-resultat för kvartalet på 264 miljoner kronor (145). Även nettoomsättning och resultat efter skatt kom in klart högre än för motsvarande period året innan.

Den norska storbanken DNB redovisar ett resultat före skatt på 10.005 miljoner norska kronor för det andra kvartalet. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 9.096 miljoner norska kronor. Räntenettot kom in aningen högre än förhandstipsen.

Handelsbanken Capital Markets har höjt sin kortsiktiga rekommendation, på tre månaders sikt, för Wihlborgs till behåll från sälj.

SAS kommer att återuppta förhandlingarna med pilotfacket på onsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera