1515
NEW YORK: TESLA ANKARE PÅ FALLANDE BÖRS, S&P 500 -0,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna sjönk på måndagen med Tesla som ankare efter att myndigheten NHTSA öppnat en utredning gällande fordonsbolagets förarassistanssystem.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,4 procent till nivån 35.386. S&P 500 backade 0,5 procent till 4.445 samtidigt som Nasdaqs kompositindex sjönk 1,1 procent till 14.657.

Den amerikanska tioårsräntan fortsatte ned 3 punkter till 1,26 procent på måndagen. Bankerna Goldman Sachs och JP Morgan var båda ned omkring 1,3 procent tyngda av de fallande räntorna.

Den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, har öppnat en formell utredning av Teslas förarassistanssystem Autopilot. De modeller som inbegrips i utredningen är Modellerna Y, X, S och 3 från 2014 till 2021. Aktien toppade förlorarlistan i S&P 500 med en nedgång på 4,8 procent.

Den svenska havredryckstillverkaren Oatly, som noterades i New York i maj, var upp 1,5 procent efter att ha kommit med rapport för årets andra kvartal. Resultatet kom mer eller mindre in i linje med analytikernas förväntningar medan bolagets guidning för helåret var ljusare än väntat.

Coinbase, som tillhandahåller en handelsplattform för kryptovalutor, backade 2,2 procent trots att den senaste tidens kryptorally fortsatte under måndagen. Analysföretaget Microstrategy, som sitter på bitcoininnehav i miljardstorlek enligt CNBC, var också ned, med 4 procent.Graf: S&P 500 måndagen 16 augusti

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?