1515
Annons
FED: LÄMPLIGT ATT AVSLUTA TAPERING UNDER 1KV 2022 - BOSTIC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det skulle vara lämpligt att avsluta nedtrappningen av Federal Reserves månatliga obligationsköp, tapering, i slutet av första kvartalet 2022 och därefter väntas "långsamma och stadiga" räntehöjningar.

Det sade Fed-chefen i Atlanta, Raphael Bostic, under en konferens som anordnats av Reuters, på torsdagen.

Fed-chefen uppgav samtidigt att en ihållande hög inflation, motsvarande nuvarande nivåer om 4 procent, skulle vara ett bra argument för centralbanken att höja räntan tidigare än vad som kommunicerats, och eventuellt leda till fler än en räntehöjning under 2022.

Gällande den senaste mutationen av covid-viruset kommenterade han att amerikansk ekonomi borde klara sig utan större komplikationer, så länge samhällseffekterna inte är värre än för de tidigare virusvarianterna.

"Jag tror amerikansk ekonomi kommer att växa trots nya varianter", sade han.

Vidare sade han att det finns skäl att tro att de ihållande förändringar i leveranskedjan som orsakats av pandemin kan leda till något högre inflation än tidigare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?