1515
AQ GROUP: ORG TILLVÄXT 2,4% 1 KV, ÖKAT RESULTAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Verkstadsbolaget AQ Groups nettoomsättning minskade med 2,6 procent till 1.307 miljoner kronor (1.342) under det första kvartalet 2021.

"Vi har en liten organisk tillväxt på 2,4 procent. Det är vi inte nöjda med. Vi måste få i gång vår organiska tillväxt ordentligt igen. Fokus nu ligger på att hjälpa våra kunder. Under kvartalet har efterfrågan varit god inom medicinsk teknik, kommersiella fordon och jordbruksmaskiner. Detta tillsammans med lägre kostnader gav starkt resultat i perioden där EBT-marginalen är 9,6 procent", skriver nytillt5rädde vd James Ahrgren i delårsrapporten.

Rörelseresultatet ökade med 23,7 procent till 121 miljoner kronor (98). Resultatet efter finansnetto uppgick till 126 miljoner kronor (87) och resultat per aktie efter skatt blev 5:89 kronor (4:11).

Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till 160 miljoner kronor (141)

AW har problem på sin mindre enhet i Mexiko.

"Orderingången där från vår största kund inom landsvägsbussar har minskat kraftigt under året och vi har även behov av att förbättra arbetsrutiner i fabriken. Vi arbetar hårt för att komma till rätta med problemen", skriver vd.

Under kvartalet har vissa av bolagets enheter haft störningar vad gäller ingående material.

"Vi har tack vare vår starka inköpsorganisation ändå lyckats bra med att inte störa våra kunder. Priserna på råmaterial såsom koppar och stål har stigit kraftigt i kvartalet, men vi har lyckats få kompensation för detta från de flesta av våra kunder globalt", skriver vd.

Pandemin har haft viss påverkan på AQ i kvartalet. Främst störningar i form av sena leveranser in till fabrikerna.

"I vissa fabriker har vi även haft mindre utbrott av Covid-19 som i vissa enstaka fall försämrat vår leveransförmåga till våra kunder", skriver James Ahrgren.

AQ har under kvartalet erhållit 11 miljoner kronor i stödåtgärder från en del av de länder där bolaget är verksamt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?