1515
NORDEN: PANDORA STEG MEST I KÖPENHAMN, VINX30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska börserna handlades uppåt på onsdagen, Helsingfors undantaget. Samlingsindexet Vinx 30 stärktes 0,4 procent till nivån 1.126.

I Köpenhamn klättrade OMXC25-indexet 0,6 procent till nivån 1.589.

Smyckesbolaget Pandora presterade bäst av de danska storbolagsaktierna med ett lyft på 4 procent till 635:40 danska kronor. Carnegie har höjt sin riktkurs för aktien till 830 danska kronor från 800 och Pandora förblir ett så kallat "high-conviction buy", enligt analysen.

Läkemedelsbolaget Novo Nordisk adderade 2,5 procent efter att den amerikanska konkurrenten Eli Lily redovisat resultat för viktminskningspreparatet Tirzepatide. Resultatet visade att patienterna tappade i snitt 11 procent i vikt vid den högsta dosen i studien.

Oslobörsens OBX-index handlades upp 1,4 procent till 836.

Utvecklingen dämpades dock av fastighetsbolaget Entra som sjönk 3,4 procent. SBB meddelade att bolaget drar tillbaka sitt uppköpserbjudande på Entra med hänvisning till due diligence-processen och håller inte med om den uppvärdering av fastighetsbeståndet som Entra presenterade på onsdagen.

Bättre gick det för vätgasbolaget Nel som handlades upp 6,4 procent. Från sektorn kan noteras att den japanska fordonstillverkaren Toyota har som nästa led i en satsning på klimatneutral vätgas som drivmedel börjat sälja modellen Mirai utrustad med bränsleceller.

I Helsingfors tappade OMXH25-indexet 0,3 procent till 4.595.

I botten noterades verkstadsbolaget Cargotec med ett fall på 3,4 procent.

Energibolaget Neste föll samtidigt 2,9 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?