Annons
GEELY: SKICKAT UPP NIO SATELLITER FÖR FÖRARLÖS FORDONSSTYRNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Volvo Cars-ägaren Zhejiang Geely har skickat upp nio satelliter som från en låg omloppsbana ska möjliggöra navigation för förarlös fordonsstyrning, framgår av ett pressmeddelande.

Uppskjutningen ägde rum på onsdagen, och gör Zhejiang Geely till det andra fordonsbolaget efter Tesla att ha en allierad rymdverksamhet, skriver Reuters. Tesla har via samarbete med Spacex 2.000 satelliter i omloppsbana för Starlink-nätverket, som tillhandahåller kommersiella internettjänster.

Geely-satelliterna är egenutvecklade och avfyrades från Sichuan-provinsen i sydvästra Kina. Målet är att ytterligare 63 satelliter ska vara i omloppsbana 2025. Slutmålet är 240 satelliter i omloppsbana.

Utöver det egna varumärket Geely Automobile och Volvo Cars finns har holdingbolaget också andelar i bland annat lastbilstillverkaren AB Volvo och konkurrenten Daimler.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera