1515
Annons
NEW YORK: ACTIVISION BLIZZARD NED PÅ GRÖN BÖRS, S&P 500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna var något upp efter ett par timmars handel på tisdagen. I måndags var börserna ned då marknaden oroade sig över den krisdrabbade kinesiska fastighetsjätten Evergrande.

Vid 17.15-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 34.022, samtidigt som Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent till 14.772. Det breda S&P 500 avancerade 0,2 procent till nivån 4.368.

Uber lyfte på tisdagen nästan 10 procent efter att ha höjt sina egna prognoser för innevarande kvartal. Bolaget räknar nu med att, för första gången, redovisa en kvartalsvinst på justerad ebitda-nivå.

Johnson & Johnson har uppgett att en boosterdos av bolagets vaccin mot covid-19 har en effektivitet på 94 procent om den ges två månader efter första dosen. Aktien var upp 0,6 procent.

Oljebolaget Conoco Phillips klev upp 2,6 procent efter att sektorkollegan Royal Dutch Shell på måndagskvällen meddelat att de ska sälja tillgångar till Conoco Phillips för 9,5 miljarder dollar.

Skidåkningsaktien Vail Resorts har uppgraderats till övervikt från tidigare jämvikt av Keybanc, som tror att aktien kommer att gynnas av stark efterfrågan på vintersemestrar. Vail Resorts noterades upp 0,7 procent.

Den amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en granskning av spelförläggaren Activision Blizzard gällande "offentliggörande av anställningsförhållanden". Bolaget stämdes i juli av en arbetsförmedling i Kalifornien för att ha skapat en "grabbig arbetsplatskultur". Aktien pressades med drygt 2 procent.

Den amerikanska tioårsräntan var oförändrad vid 1,31 procent.


Graf: S&P 500 tisdagen den 21 september.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera