1515
COREM PROPERTY: BUDKOMMITTÉN REKOMMENDERAR EJ BUDPLIKTSBUDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsföretaget Corems oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna i Corem att inte acceptera budpliktsbudet från M2 Asset Management som helägs av fastighetsmannen Rutger Arnhult.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet på Corem ligger på 18:60 kronor för varje stamaktie av serie A respektive serie B och 322 kronor för varje preferensaktie som inte redan ägs av M2.

Som ett led i den oberoende budkommitténs utvärdering av erbjudandet har kommittén inhämtat ett värderingsutlåtande från BDO Corporate Finance. Enligt utvärderingen är erbjudandet inte att betrakta som skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i Corem.

M2 Asset Management ägde vid budets offentliggörande motsvarande 46,4 procent av det totala antalet aktier och 47,6 procent av det totala antalet röster i Corem.

Budet motsvarade en negativ premie jämfört med aktiernas stängningskurs på Stockholmsbörsen den 14 december om 4,4 procent avseende stamaktier av serie A, 3,9 procent avseende stamaktier av serie B samt 1,2 procent avseende preferensaktierna i Corem.

Acceptperioden för erbjudandet beräknas inledas den 27 januari och avslutas den 24 februari 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?