1515
INDITEX: CA 5% AV BUTIKERNA TILLFÄLLIGT STÄNGDA UNDER 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spanska Inditex, som bland annat äger klädkedjan Zara, hade ungefär 5 procent av sina butiker tillfälligt stängda under det tredje kvartalet (augusti-oktober) och 88 procent av butikerna opererade under olika typer av pandemirelaterade restriktioner.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Inditex ebitda-resultat i kvartalet uppgick till 1,85 miljarder euro, en nedgång med 18 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan, men helt i linje med analytikernas förhandstips, enligt Infront.

"Resultatet i det tredje kvartalet visade på en stark återhämtning av verksamheten även om pandemin påverkat påtagligt med tillfälligt stängda butiker och olika restriktioner", skriver bolaget.

Inditex totala försäljning sjönk med 14 procent i det tredje kvartalet. Onlineförsäljning enskilt var upp med 76 procent.

I november var 21 procent av Inditex butiker tillfälligt stängda, men en majoritet av dessa började öppnas på nytt under den första veckan i december. I dagsläget är cirka 8 procent stängda. Vid utgången av det tredje kvartalet hade Inditex totalt 7.197 butiker.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?