ADDVISE: ORDERINGÅNG OCH EFTERFRÅGAN HAR NORMALISERATS 3 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise, som levererar medicinteknisk utrustning och förbrukningsmaterial, uppger att orderingången fortsatte att vara stark i ingången av andra kvartalet men normaliserades under slutet av kvartalet.

Orderingången uppgick till 101 under kvartalet, en organisk ökning med 6 procent jämfört med motsvarande period förra året.

Addvise kom den 15 juli med en omvänd vinstvarning, tack vare en stark orderingång under inledningen av året till följd av coronapandemin.

Utfallet i dagens rapport - ett ebitda-resultat på 15,1 miljoner kronor och en omsättning på 102 miljoner kronor - var i linje med de preliminära siffror som angavs den 15 juli.

Addvise upplever fortsatta störningar i leverantörskedjan för vissa av sina verksamheter, vilket påverkar bolagets förmåga att upprätthålla en normal produktionsnivå i några av dotterbolagen.

"Detta, i kombination med att vissa sjukhus prioriterat om i sin verksamhet under pandemin, har gjort att leveranser av vissa order till kunder har skjutits fram till senare tidpunkter under året", skriver vd.

Vad gäller utsikter tror Addvise fortfarande att pandemin på lång sikt kommer att driva efterfrågan och investeringar inom hälso- och sjukvård.

"Efterfrågan på våra produkter i början av tredje kvartalet har normaliserats, dels på grund av den oförutsägbara situationen i USA, dels på grund av att många av våra kunder byggt upp lager. Min bedömning är att vi under hösten kommer att se en accelerering av efterfrågan på våra produkter när planerad sjukvård kommer igång. Att förutsäga de kommande kvartalen är fortsatt en utmaning. Vi är dock säkra på att vi på medellång och lång sikt kommer att se en markant ökning när det gäller viljan att investera i medicinteknisk utrustning globalt", skriver Rikard Akhtarzand.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?