Annons
Oncopeptides drar tillbaka Pepaxto från USA-marknaden - aktien rasar
Forskningsbolaget Oncopeptides drar tillbaka Pepaxto (melflufen) i USA på begäran av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, enligt ett pressmeddelande. Orsaken är resultaten från fas 3-studien Ocean, som jämförde visade en hazardkvot på 1,1 jämfört med ett befintligt läkemedel.

"Vi respekterar FDA:s regelverk när det gäller villkorat godkännande", säger Jakob Lindberg, vd på Oncopeptides.

En hazardkvot större än 1,0 betyder att intensiteten är högre i interventionsarmen, det vill säga att den nya behandlingen försämrar överlevnaden.

"Multipelt myelom förblir en obotlig sjukdom och behandlingsmöjligheterna för patienter med trippelklassrefraktär sjukdom blir till sist uttömda. OCEAN-studien visade klinisk nytta för patienter med multipelt myelom, i synnerhet för icke transplanterade äldre patienter, där det medicinska behovet fortsätter att vara mycket stort", kommenterar Oncopeptides-chefen.

Pepaxto beviljades ett villkorat godkännande i USA i februari 2021 och är godkänt i kombination med dexametason för behandling av vuxna patienter med relapserande eller refraktärt multipelt myelom som genomgått minst fyra tidigare behandlingslinjer och som har en sjukdom som är resistent mot åtminstone en proteasomhämmare, ett immunmodulerande läkemedel och en monoklonal antikropp riktad mot CD38.

Europetiska varumärket av melflufen, Pepaxti, har ett fullt godkännande i EU.

Oncopeptides tappar runt 20 procent på beskedet.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera