1515
PM NYHETER I KORTHET TISDAG 11 MAJ

AMORTERINGSKRAV. Kraven på amortering stänger ute 23.000 unga vuxna från att kunna köpa en etta i Stockholms- och Göteborgsregionerna i jämförelse med bankernas tidigare egna krav, enligt Robert Boije, chefekonom på SBAB. (DN Debatt)


MER OM BOPRISER. Psykologin styr bopriser och risker ignoreras, enligt professor Richard Wahlund, som betonar att bara för att människor tror något om framtiden behöver det inte bli verklighet. (SvD)


KRISSAMORDNARE. Regeringens krissamordnare Elisabeth Backteman säger att smittspridningen måste ner "innan vi ens kan snacka om lättnader". (SvD)


M-LYFT. Tilltron till Moderaterna växer när det gäller jobben och förmågan att leda landet i en kris. Samtidigt sjunker förtroendet för Socialdemokraterna inom sjukvård och äldreomsorg, enligt en mätning från Ipsos. (DN)


OS. Japanerna vill att OS i Tokyo i sommar ställs in på grund av den ökande smittspridningen av covid-19, visar opinionsundersökningar. (DN)


NORDEA. Det var bland annat en havererad relation till den svenska regeringen och möjlighet till sänkta kapitalkrav som fick Sampo och Björn Wahlroos att bestämma sig för att flytta Nordea till Helsingfors. 2019 lämnade Björn Wahlroos ordförandeposten i Nordea och under 2020 började Sampo avyttra sitt innehav i banken. (DI)


SCANIA. Nye vd:n Christian Levin tror att Tratons köp av Navistar kan öppna dörren för ett återintåg på den amerikanska marknaden. (DI)


SSAB. Industrivärden meddelade på måndagen att investmentbolaget säljer hela sitt innehav i ståljätten i en avancerad book building-förfarande. Priset för posten som motsvarar 4,3 procent av kapitalet och 11,8 procent av röstetalet blev 45:53 kronor (Media)


SPELAFFÄR. Evolutions grundare Fredrik Österberg och Jens von Bahr säljer via gemensamt bolag 4,2 miljoner aktier i livekasinoleverantören, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till Bloomberg. (DI)


HÅLLBAR TRANSPORT. Arbetet med hållbarhet kommer att prioriteras av lastbilstillverkaren Scanias nye vd Christian Levin. (DN)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?