1515
BÖRSEN: ÖPPNING STRAX UNDER NOLLAN VÄNTAS, KINNEVIK UPPVÄRDERAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas i likhet med de ledande Europabörserna visa mindre rörelser med dragning nedåt när tisdagens handel drar i gång.

Vid 8.35-tiden indikerade IG Markets förhandel en nedgång för storbolagsindexet OMXS30 med 0,1 procent. Terminshandel för de ledande Europabörserna visade nedgång för tyska DAX om 0,3 procent medan terminen för franska CAC 40 var oförändrad.

USA-börserna bjöd på en blandad utveckling på måndagen. Tillväxtaktier, främst i tekniksektorn, var relativförlorare i kölvattnet av fortsatt stigande amerikanska långräntor. Nasdaqs kompositindex sjönk 2,4 procent och S&P 500 var ned 0,5 procent medan Dow Jones däremot steg 1 procent.

Tokyobörsen och Hongkong steg i tisdagens handel, medan de kinesiska indexen backade. USA-terminerna handlades också högre på tisdagsmorgonen och de amerikanska långräntorna hade gått ned jämfört med vid måndagens svenska stängning.

I morgonens svenska nyhetsflöde kan noteras att Kinnevik väntar sig ett "väsentligt lyft" i värderingen av investmentbolagets innehav i vårdbetalningsbolaget Cedar. Kinnevik indikerar att det kan handla om en uppvärdering på över 1,5 miljarder kronor eller 5:50 kronor per Kinnevik-aktie.

Klädjätten H&M kan eventuellt komma att gynnas av att UBS har höjt sin rekommendation för aktien till köp från neutral. Riktkursen höjs till 225 från 133 kronor, vilket kan ställas mot att aktien stängde på 207:80 kronor på måndagen.

Avanza Bank har kommit med beskedet att alla nya och befintliga kunder vars sparkapital ännu inte har överstigit 50.000 kronor kommer från och med nu att få tillbaka alla fondavgifter.

På måndagskvällen meddelade bioteknikbolaget Rhovac att den kliniska fas 2b-studie i prostatacancer beräknas bli ytterligare försenad på grund av covid-19-vaccineringen. Studierekryteringstakten indikerar nu på full rekrytering först under tredje kvartalet 2021.

Sent på måndagen uppgav mode- och skoföretaget Rizzo, tidigare Venue Retail Group, att det inför inköpsstopp för varor och tjänster för att prioritera betalningar för redan beställda och levererade varor och tjänster.

Lundin Golds storägare Orion Mine Finance har sålt 200.000 aktier i guldbolaget för motsvarande 13,7 miljoner kronor. Orion Mine Finance har de senaste veckorna konsekvent sålt aktier i Lundin Gold.

På tisdagen är det premiär på Nasdaq First North för Yaytrade. Bolaget siktar på att bygga en global second hand-modeplattform i premiumsegmentet genom att satsa på tillväxt med Sverige och Finland som bas, sade Yaytrades vd David Knape i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen. Nyemissionen på 35 miljoner kronor tecknades till 560 procent. Priset i erbjudandet motsvarade ungefär 4:50 kronor per aktie.

På rekommendationsfronten kan noteras att SEB Equities höjt riktkursen för Electrolux till 300 kronor från 260 kronor medan JP Morgan sänkt riktkursen för Tele2 till 145 kronor från 160 kronor.

Från danskt håll har smyckesjätten Pandora rapporterat att den organiska tillväxten uppgick till 12 procent i februari.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?