1515
Annons
VESTUM: KÖPER BOLAG INOM CONTAINERUTHYRNING MED OMS 124 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vestum, med exponering mot bygg- och anläggning, förvärvar specialistbolaget M.C.R Mobile Container Repair samt medföljande systerbolag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under den 12 månaders rullande perioden per september 2021 genererade M.C.R-bolagen en omsättning på cirka 124 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 39 miljoner kronor motsvarande en marginal på 31,5 procent.

De förvärvade bolagen beskrivs bedriva uthyrning och försäljning av containrar samt relaterade tjänster, så som reparation och ombyggnad. MCR-bolagen sysselsätter 36 personer i dagsläget och har huvudkontor i Göteborg.

Uppköpet avses till viss del att finansieras genom betalning med revers som därefter avses kvittas mot drygt 1,3 miljoner aktier i Vestum genom kvittningsemission varpå en utspädning om cirka 0,4 procent sker.

M.C.R-bolagens siffror förväntas, förutsatt att den indikativa tidsplanen för genomförande av förvärvet kan följas, att konsolideras i Vestum från och med i januari i år.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera