1515
ELBILAR: BIDENS MÅL ATT 40-50% NYFÖRSÄLJNING SKA GÅ PÅ EL 2030

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biden-administrationen bekräftade på torsdagen att presidenten kommer att underteckna en presidentorder med målet om att 50 procent av försäljningen av nya fordon i USA ska gå på el år 2030.

Det framgår av ett pressmeddelande från Vita huset på torsdagen, där battericellsdrivna och hybridfordon också räknas in i kategorin.

Under torsdagen väntas Joe Biden tillkännage ett antal åtgärder i syfte att främja klimatmålsättningar och därigenom utöka effekten av investeringarna inom ramen för vallöftet "Build Back Better".

Investeringarna ska ge USA möjlighet att "bygga framtidens elektriska fordon, överträffa Kina och hantera klimatkrisen", står det i pressmeddelandet där ett antal fordonsbolag (bland annat Volvo) också gör uttalanden.

Planen omfattar bland annat investeringen i det första nationella nätverket för laddningsstationer, konsumentincitament och finansiering för utbyggnad av hela leveranskedjan för inhemsk produktion.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?