1515
ONCOPEPTIDES: KAPITALBEHOV KVARSTÅR I NÅGON FORM - IR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Oncopeptides kommer fortsatt att behöva kapitaltillskott för den fortsatta driften av bolaget. Bolaget utvärderar ett antal olika alternativ på hur det kan ske.

"Beroende på hur försäljningen utvecklas finns ett antal möjligheter att lyckas med låneportföljen", säger Rein Piir, senior rådgivare inom investerarrelationer, IR, till Oncopeptides.

Rein Piir påtalar att en tranche i låneavtalet med europeiska investeringsbanken om totalt 40 miljoner euro, som ingicks i oktober 2020 avser marknadsgodkännande av melflufen.

Det går inte att utesluta att Oncopeptides kommer genomföra en finansiering i någon form av emission.

"Någon form av finansiering har vi sagt att vi har behov av och vi tittar på olika alternativ", säger Rein Piir.

Bland möjligheterna finns ytterligare låneavtal, licensavtal eller partnerskapsavtal för någon marknad eller bildande av ett samriskbolag. Det kan också bli tal om en traditionell eller riktad emission.

Kostnaderna ökad under 2020 bland annat genom ett utökat antal patienter i Ocean-studien. För 2021 väntas en fortsatt kostnadsökning jämfört med 2020.

"Det här året bli kostnaderna högre än de var 2020 med tanke på att hela den amerikanska plattformen är tillsatt och rekryterad", säger Rein Piir.

Av bokslutet framgår att " bolaget har behov av ytterligare finansiering för att fullt säkerställa den fortsatta driften i enlighet med bolagets strategiska plan under den närmaste tolvmånadersperioden".

"Revisorer skriver så här för att de är skyldiga att skriva den ordalydelsen", säger Rein Piir.

Av rapporten framgår även att "det fortsatta negativa kassaflödet är enligt plan och förklaras huvudsakligen av bolagets ökade kliniska aktiviteter samt expansionen av bolagets medical affairs- och marknadsfunktioner".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?