1515
Annons
NORGE: BOPRISER SJÖNK SÄSONGSRENSADE 0,2% I DECEMBER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna sjönk 1,3 procent i december jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en nedgång på 0,2 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna i Norge sjönk i december, vilket är normalt för månaden. Antalet sålda bostäder är dock allt annat än normalt. Det har aldrig tidigare sålts så många bostäder under en decembermånad som 2021", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

Jämfört med i december 2020 steg bostadspriserna 5,2 procent i hela Norge.

I Oslo steg bostadspriserna med 2,2 procent i årstakt, vilket innebär att priserna sjunker realt, konstaterar Eiendom Norge.

Eiendeom Norge räknar med att de norska bostadspriserna stiger 4 procent under 2022.

"Räntan har stor betydelse dör bostadspriserna och högre räntor 2022 kommer att dämpa prisuppgången jämfört med 2020 och 2021. Ökade ränteutgifter för bostadsägare i kombination med stabilt bostadsbyggande och låg befolkningstillväxt talar för en mer måttlig prisutveckling än vi sett de senaste två åren", säger Henning Lauridsen.

Samtidigt tillägger han att det råder osäkerhet kring ökade energipriser, inflation, bostadsbehovet med den lägre befolkningstillväxten samt pandemins fortsatta förlopp.

"Allt detta ger en större nedsida än en uppsida till bostadspriserna, enligt vår bedömning", säger han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?