Annons
ARJO: SÄNKER PROGNOS ORGANISK TILLVÄXT I ÅR, SPÅR NU NOLLTILLVÄXT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Arjo justerar sina utsikter för helåret 2022, givet osäkerheten i omvärlden, och då speciellt USA.

Det skriver bolaget i sin delårsrapport.

Baserat på nuvarande informationsläge bedömer Arjo att den organiska omsättningstillväxten för helåret 2022 kommer att ligga runt 0 procent, från tidigare bedömning om en tillväxt på 3-5 procent.

Under tredje kvartalet 2022 växte Arjo med 0,3 procent organiskt. Tillväxten dämpas av betydligt lägre uthyrningsvolymer inom intensivvård i USA jämfört med det tredje kvartalet 2021, och justerat för detta växer koncernen med nästan 5 procent organiskt i kvartalet, skriver bolaget.

"Vi fortsätter att utvecklas väl på de flesta stora marknader, som exempelvis Frankrike och Kanada, med fortsatt gynnsam efterfrågan och god tillväxt. I USA har dock effekter av omfattande personalbrist inom vården och ett osäkert ekonomiskt läge för vårdgivare resulterat i en tydlig inbromsning av investeringar i kapitalutrustning, betydligt lägre DVT-försäljning samt lägre implementeringstakt av vunna uthyrningskontrakt", kommenterar vd Joacim Lindoff.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera