1515
Annons
OSSDSIGN: FÅ KOMPLIKATIONER I LÅNGTIDSSTUDIE MED CRANIAL PSI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En långtidsuppföljning från First North-listade medicinteknikbolaget Ossdsign för Cranial PSI som används vid behandling av skallbensdefekter visar på vad som av bolaget bedöms vara låga komplikationsnivåer.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Resultaten från långtidsuppföljningen av OssDsign Cranial PSI ger oss ytterligare styrka i samtal med nya potentiella samarbetspartners och förbättrar vår position inför den fortsatta kommersiella tillväxten", säger Ossdsigns vd Morten Henneveld i en kommentar till pressmeddelandet.

Underlaget som baseras på 1.480 operationer visar att frekvensen av infektioner som ledde till borttagning av implantatet uppgick till 1,6 procent efter en medianuppföljningstid om 22 månader.

Tidigare externa studier har visat att andra tillgängliga produkter på marknaden leder till infektionskomplikationer i över 10 procent av fallen, med en hög frekvens av påföljande explantationer.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?