1515
DIREKT POD: DJÄVULEN OCH BITCOIN, GUD OCH KLIMATBUBBLAN

STOCKHOLM (Direkt Studios) Den som är satt i skuld är icke fri, är ord som blivit närmast bevingade i Sverige efter att ha lämnat socialdemokratiske statsministern Göran Perssons läppar år 1997.

Statskassan hade då sanerats för att "rädda landets ekonomi". I alla fall enligt Göran Persson. Stabila finanser i botten och att var man och kvinna är skyldig att lämna tillbaka det som lånats är en hörnsten och ett moraliskt rättesnöre av närmast religiös art i våra samhällen i dag.

Hur kan det vara så, samtidigt som vi kombinerar världens mest skuldsatta globalekonomi och i-länder som i princip saknat tillväxt de senaste 10 åren med närmast dagliga börsrekord som få vet vad de egentligen bottnar i, samtidigt som världen är på väg att kvävas i klimathotande koldioxid och ett parallellt decentraliserat valutasystem rotar sig på internet?

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen av och med Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning. I avsnitt 51 ska Sveriges trendigaste podd prata om pengar som blivit en religion och ett djävulens kreditsystem som hotar att ta livet av vår gemensamma valutagud och allt det vi drömmer om i en lösning på klimatkrisen.

Podcasten finns tillgänglig på alla podcastplattformar, bland annat Spotify, Acast och Apple Podcasts.


image


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?