1515
FRILL: VILL GÅ IHOP MED BEZZT I ETT OMVÄNT FÖRVÄRV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Glasstillverkaren Frill, som är listad på First North, vill förvärva Bezzt genom en apportemission.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Om affären går igenom kommer nuvarande aktieägare i Frill äga 47 procent av aktierna i Frill och aktieägarna i Bezzt äga 53 procent.

Bezzt är ett svenskt bolag som producerar livsmedel i form av bars och godis, sötade med honung.

"Förvärvet av Bezzt är ett led i Frills strategi att bygga upp en portfölj av starka varumärken inom produktkategorin functional food. Avsikten är att skapa en balans mellan innovativa marknadsnära affärsprojekt och etablerade verksamheter med stabil intjäningspotential", motiveras den föreslagna transaktionen.

Beezt verksamheten var vilande 2019 men har enligt pressmeddelandet "accelererat" under 2020 genom att Bezzt inlett ett samarbete med Konfektyrfabriken. Bezzt planerar att under första kvartalet 2021 lansera fyra godisartiklar baserade på bland annat honung, alger och kostfibrer.

Av pressmeddelandet framgår att Peter Blom, tidigare vd för Karo Pharma, är styrelseordförande för Bezzt och han föreslås bli ordförande i Frill efter affären.

Förvärvet är villkorat av godkännande av extra bolagsstämma som kommer att hållas den 15 december.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?