BÖRSEN: TERMINERNA PEKAR MOT POSITIV ÖPPNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en positiv öppning i torsdagens handel, i linje med bilden för de ledande börserna i Europa.

I morgonens rapportflöde kom bland annat Skanska, Intrum och Concentric.

Klockan 8.40 var terminerna för tyska DAX och för Paris CAC40 upp omkring 0,6 procent. För Stockholmsbörsens OMXS30-index pekade förhandeln på en öppning 0,7 procent upp.

USA-börserna lyckades stänga i positivt territorium trots att geopolitisk oro och en oroväckande trend av antalet smittande fortsatte att tynga sentimentet. Spänningar mellan USA och Kina har på nytt hamnat i fokus efter att det amerikanska utrikesdepartementet beordrat Kina att stänga sitt konsulat i Houston, Texas. Kinas utrikesminister varnade för "påtagliga motåtgärder" utifall att beslutet inte dras tillbaka, enligt CNBC.

I den tidiga förhandeln var USA-terminerna upp.

Byggbolaget Skanskas rapport var överlag något sämre än förhandstipsen. Såväl omsättning som rörelsevinst kom in 4 procent under konsensus medan orderingången i det andra kvartalet var mer eller mindre i linje med analytikernas prognoser.

Kredithanteringsbolaget Intrums omsättning för det andra kvartalet var snäppet bättre än väntat. Det justerade rörelseresultatet var i linje med det preliminära beskedet. Bolaget ser goda förutsättningar för intressanta portföljinvesteringar under 2021.

I sektorn har även Hoist kommit med kvartalssiffror. Rörelseresultatet på -81 miljoner kronor för det andra kvartalet, mot konsensus som låg på -91,7 miljoner kronor, enligt Infront. Hoist räknar med en normaliserad förvärvsaktivitet i det fjärde kvartalet.

Bygg-hemma-trenden gynnade e-handlaren BHG, som förut hette just Bygghemma och som visade en organisk tillväxt på 42 procent under kvartalet. Den normala högsäsongen kombinerades med de förändrade kundbeteenden som följt i kölvattnet av coronapandemin, enligt vd Adam Schatz.

På nordisk bas har UPM-Kymmene rapporterat ett bättre justerat resultat än väntat för det andra kvartalet. För helåret 2020 spår bolaget ett betydligt lägre jämförbart ebit, jämfört med 2019.

Verkstadsbolaget Epirocs justerade rörelseresultat var högre än analytikernas snittestimat. Orderingången hamnade dock snäppet lägre än marknadens förväntningar.

Concentric, som tillverkar motor- och hydraulikprodukter till bland annat fordonsindustrin, visade också ett bättre rörelseresultat och gav signaler om generell marknadsåterhämtning under tredje kvartalet.

Hjälmbolaget Mips redovisade en organisk försäljning om -19 procent för det andra kvartalet. Bolagets uppger samtidigt att det såg en kraftig förbättring av marknadssituationen i juni.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?