1515
Annons
BITCOIN: PÅ NYTT REKORD EFTER TESLA-KÖP FÖR 1,5 MDR USD (NY2)

(Tillägg: På flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elbilstillverkaren Tesla har köpt bitcoin för 1,5 miljarder dollar, framgår av dokument som lämnats in hos den amerikanska finansinspektionen SEC. Nyheten fick bitcoin-priset att stiga brant till nya rekordnivåer över 42.000 dollar.

Tesla-vd:n Elon Musk har de senaste veckorna dragit uppmärksamhet till sig genom att stå för en rad uttalanden om olika kryptotillgångar. Bland annat infogade han ämnestaggen "#bitcoin" till sin biografi på Twitter, vilket ledde till en liknande prisstegring.

"Vi räknar med att kunna börja ta emot betalning i bitcoin för våra produkter inom en snar framtid", skriver Tesla vidare i SEC-inlagan.

I januari 2021 uppdaterade Tesla investeringspolicyn för att ge "mer flexibilitet för att ytterligare diversifiera och maximera avkastningen på kassa som inte krävs för att upprätthålla tillräcklig likviditet i verksamheten".

Policyn medförde att Tesla kan investera delar av kassan i vissa specifika "alternativa reservtillgångar", skriver bolaget.

"Därefter investerade vi sammanlagt 1,5 miljarder dollar i bitcoin", summerar Tesla.

Vidare varslar Tesla om att digitala tillgångar kan vara ogynsamma givet den höga volatiliteten i marknadens prissättning "vilket kan vara ogynnsamt när vi vill eller behöver avveckla dem".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?