1515
Annons
BÖRSEN: NEDGÅNG ATT VÄNTA I DEN INLEDANDE HANDELN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda måndagens handel nedåt, i likhet med Asienbörserna, där Tokyobörsen gick i täten för nedgången. H&M-konkurrenten Fast Retailing var en av de största förlorarna med aktien ned över 6 procent.

I USA pekade index återigen nedåt efter en volatil fredag på börsen. Den amerikanska jobbrapporten visade sig vara starkare än väntat. Det breda S&P 500-indexet hade vid USA-börsernas stängning backat med motsvarande 0,6 procent sedan Stockholmsbörsens stängning.

Vid 8.30-tiden indikerade terminerna för de ledande Europabörserna på nedgångar. Noteringarna för Paris- och Frankfurtbörsen var ned med 1 procent respektive 0,7 procent. Förhandeln hos IG Markets pekade mot en start med en nedgång på drygt 1 procent i Stockholm.

Verkstadsbolaget Sandvik har tecknat avtal om att förvärva den gruvrelaterade verksamheten i Schenck Process Group. Under 2022 väntas förvärvet nå en försäljning på runt 200 miljoner euro varav 70 procent utgörs av eftermarknad, och med en ebita-marginal med positiv påverkan på Sandvik Rock Processing Solutions marginal.

Rapportsäsongen går in i en lugnare fas på måndagen. Den kanske största begivenheten under morgonen var Arctic Paper. Bolaget redovisade ett ebitda-resultat för koncernen på 206 miljoner polska zloty (72,2) för det första kvartalet 2022.

Ur rekommendationsflödet noterades att Handelsbanken sänkt sin kortsiktiga rekommendation för Nobia till behåll från köp.

Affärsvärlden ser en låg värdering för konsultmäklaren Ework med en bedömd uppsida för aktien på 30 procent.

Börsveckan sätter i det senaste numret köp för ABB, Alligo och Nederman.

Dagens industri utfärdar en köprekommendation för Medicover. Efter vårens dramatiska kursfall är det läge att köpa snabbväxaren, skriver tidningen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?