1515
NEW YORK: UPPÅT MED ÅTERHÄMTNING FÖR TEKNIK, S&P500 +1,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York handlades uppåt tidigt på tisdagen efter en blandad utveckling på måndagen där teknikaktier stod som förlorare medan kapital flyttades över till cykliska bolag.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,7 procent till nivån 32.011. S&P 500 avancerade 1,7 procent till 3.886, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 3,4 procent till 13.032.

De amerikanska långräntorna vände ned under natten mot tisdagen efter att ha stigit på måndagen efter att senaten klubbat igenom det amerikanska stimulanspaketet. Vändande räntor fick investerarna att byta fot och plocka upp teknikaktier som backat till följd av ränteoron.

"Utförsäljningen av många stora tech-namn har drivits av rädsla för hur högre räntor kan komma att skada attraktiviteten hos de här högflygarna", sade IG Markets chefsanalytiker i London, Chris Beauchamp, till Reuters.

Han konstaterar dock att de nuvarande relativt lägre priserna kommer att få många att åter snegla på sektorn, om än för en kort stund.

Bland bolag var Tesla upp 8,5 procent efter en fem dagar lång nedgångssvit. Apple var upp 3,5 procent, Facebook 3,4 procent och Amazon 3,6 procent.

På temat högflygare var Gamestop-aktien upp drygt 16 procent och gick därmed mot en femte uppgångsdag där måndagen stod för en rusning på drygt 40 procent efter att bolaget tillsatt en omställningskommitté med Ryan Cohen i spetsen för att hantera bolagets e-handelsomställning.

Zooms grundare Eric Yuan har överfört omkring 40 procent av sin andel i bolaget värd omkring 6 miljarder dollar till ospecificerade förmånstagare som gåva. Enligt bolaget var transaktionen en del i grundaren och hans frus "egendomsplanering". Aktien var upp 6,1 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen backade 6 punkter till 1,53 procent.


Graf: S&P 500 under tisdagen den 9 mars

image


Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?