1515
ERICSSON: VUNNA MARKNADSANDELAR BÅDAR GOTT FÖR 2021- ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ericssons tilltagande försäljningstillväxt under det fjärde kvartalet och stärkta marknadsposition bådar gott inför framtiden.

Det är slutsatsen efter telekombolagets bokslutsrapport enligt en rad analyser, där bankerna överlag dragit upp sina riktkurser för Ericsson.

"Ericsson bör fortsätta att plocka marknadsandelar under de kommande kvartalen och bör leverera stark organisk tillväxt 2021 (+10 procent i jämförbar försäljning). År 2021 ses som ett år med investeringar (med fokus på marknadsandelar, IPR-tvister och Cradlepoint-integration), men marginalerna bör förbli motståndskraftiga och bara gå ned med 100 baspunkter till 11,5 procent", skriver Kepler Cheuvreux i en analys.

Även Carnegie tycker att Ericssons utsikter för 2021 har förbättrats ytterligare.

"Samtidigt som det finns vissa oförutsägbara risker kopplade till den geopolitiska osäkerheten och IPR-tvister, tror vi att de uppvägs av det positiva", skriver Carnegie.

DNB Markets tolkar Ericssons accelererade tillväxt under fjärde kvartalet och ledningens betryggande kommentarer som tidiga indikationer på att ett "större marknadsandelsskifte" har inletts, vilket banken inte tror att nuvarande aktiekurs tar hänsyn till.

Enligt DNB Markets finns tidiga tecken på att teleoperatörskunderna förbereder ett skifte från utrustning från de kinesiska leverantörerna, som Huawei, till fördel för bland andra Ericsson.

Nordea plockar också ut de högre marknadsandelarna relativt konkurrenterna och en stark utsikt för det första kvartalet 2021 som ljuspunkter i rapporten.

Deutsche Bank tror att Ericsson är väl positionerat för att dra nytta av Nokias svaga konkurrenskraft åtminstone under det första halvåret 2021 och tror att det kan ge medvind åt Ericssonaktien. Utöver det väntas restriktionerna mot Huawei gynna både Ericsson och Nokia.

"Vi ser emellertid fortfarande en större kurspotential för Nokia, trots att Nokiaaktien utvecklats starkare hittills i år", skriver Deutsche Bank som har rekommendationen behåll för Ericsson.

Vid 13.10-tiden handlades Ericsson till 105:35 kronor, ned 0,3 procent för dagen.


Riktkursändringarna för Ericssonaktien:


* DNB höjer till 140 kronor (126)

* Kepler drar upp till 130 kronor (120)

* Carnegie höjer till 125 kronor (120)

* Nordea höjer till 124 kronor (115)

* Danske justerar upp till 120 kronor (110)

* SEB höjer till 110 kronor (105)

* Deutsche Bank drar upp till 110 kronor (98)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?