1515
ADDVISE: AKTIEÖVERLÅTELSEAVTAL OM FÖRVÄRV (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Addvise, som levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägaren i Graham Medical Technologies (Gramedica) avseende förvärvet av samtliga aktier i Gramedica i enlighet med den avsiktsförklaring som bolaget kommunicerat genom ett pressmeddelande den 10 maj. Tillträdet till aktierna sker i dag.

Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagen.

Affären väntas få en positiv effekt på Addvise resultat per aktie under verksamhetsåret 2021.

Förvärvet har en köpeskilling på 5,8 miljoner dollar uppdelat på en initial del om 4 miljoner dollar samt två möjliga tilläggsbetalningar om maximalt 0,9 miljoner dollar vardera, givet att säljaren uppnår i förväg fastställda mål.

De två potentiella tilläggsköpeskillingarna uppgår till maximalt 0,7 miljoner dollar för räkenskapsåret 2021 och drygt 1,1 miljoner dollar för räkenskapsåret 2022.

Finansieringen sker med egna medel och lån.

Graham Medical omsatte cirka 3,4 miljoner dollar under räkenskapsåret 2020 med ett justerat rörelseresultat på cirka 0,9 miljoner dollar. Bolaget är specialiserat på ortopediska implantat och stentar för fot och ankelkirurgi.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?