1515
ONCOPEPTIDES: ANSÖKER OM VILLKORAT GODKÄNNANDE MELFLUFEN I EU

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Oncopeptides har lämnat in en ansökan om villkorat marknadsgodkännande för melflufen i EU vid behandling av en form av blodcancerformen multipelt myelom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ansökan grundar sig på fas 2-studien Horizon.

Förutsatt att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA gör en positiv validering, kommer melflufen att granskas enligt den standardiserade tidplanen.

"Vi tror att melflufen kan komma att möta ett växande medicinskt behov hos patienter i Europa med relapserande refraktärt multipelt myelom (patienter med multipelt myelom som återfallit i sjukdomen och utvecklat resistens mot sina befintliga läkemedel Direkts anm). För att bidra till detta har vi introducerat ett så kallat 'Early Access Program', som ger lämpliga patienter tillgång till melflufen innan ett potentiellt marknadsgodkännande", säger Oncopeptides Europachef Andrea Passalacqua som en kommentar till pressmeddelandet.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?