1515
KONJUNKTUR: ALLA REGIONER KOMMER UR CORONAKRISEN I ÅR - NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vartannat län i Sverige har nu lägre arbetslöshet jämfört med före pandemin. Exportregionerna har klarat sig mest medan Stockholm har stått för 70 procent av arbetslöshetsuppgången i riket.

Det skriver Nordea i rapporten "Regionala Utsikter" som publicerades på onsdagsmorgonen.

Trenden har dock vänt nu i huvudstaden, vilket talar för en snabb nedgång av arbetslösheten i riket. Nordea konstaterar också att Stockholm har varit dominerande för uppgången av antalet långtidsarbetslösa, vändningen ger därmed hopp om att även långtidsarbetslösheten kan falla tillbaka.

Nordea fastslår vidare att alla regioner lämnar coronakrisen bakom sig i år. Tillväxten breddas och bostadsbyggandet växlar upp i spåren på den heta bostadsmarknaden.

Bristen på insatsvaror påverkar dock de industritunga regionerna, som tappar något av sitt övertag mot storstäderna. Stockholm, som har legat efter i återhämtningen, väntas växa snabbast härifrån men sett till hela prognosperioden är det Sydsverige som klarar sig bäst.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?