Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en oregelbunden öppning på onsdagen och en liknande indikation noterades för de ledande Europabörserna.

På nyhetsfronten kan noteras att Arjo släppt rapport som kom in något under förväntningarna. Svensk PPI-statistik för december visade en dämpad prisökningstakt på årsbasis, jämfört med i november.

Vid 8.30-tiden noterades den tyska DAX-terminen ned 0,1 procent och Paris CAC40-terminen var oförändrad. Enligt IG Markets förhandel indikerades en nedgång om 0,1 procent i den svenska öppningshandeln.

USA-börserna utvecklades åt olika håll på tisdagen. Dow Jones industriindex klättrade 0,3 procent medan Nasdaq däremot backade 0,3 procent och S&P 500 tappade 0,1 procent. Räknat från Stockholmsbörsens stängning var S&P 500 oförändrat.

Amerikanska räntor sjönk under tisdagskvällen och natten och noterades cirka 6-9 punkter lägre på onsdagsmorgonen jämfört med tisdagens svenska stängning.

I Asien steg Tokyobörsen på onsdagen samtidigt som börserna i Australien sjunker något. De kinesiska börserna håller fortsatt stängt för nyårsfirande.

På svensk mark har medicinteknikbolaget Arjo släppt sin bokslutsrapport. Det justerade ebitda-resultatet blev 500 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2022, vilket kan ställas mot analytikernas förväntningar som låg på ett underliggande ebitda-resultat på 509 miljoner kronor, enligt Infront.

Vd Joacim Lindoff är inte nöjd med lönsamheten, och bolaget planerar fortsatta prishöjningar och effektiviseringsprogram.

Arjos styrelse föreslår en utdelning om 0:85 kronor per aktie, att jämföra med förväntade 0:91 kronor.

Diamyd Medicals resultat för första kvartalet, september-oktober 2022, i bolagets brutna räkenskapsår uppgick till -33,0 miljoner kronor (-37,8).

Blick Global Group har kommit med preliminära kvartalssiffror. Omsättningen var 9,2 miljoner kronor (3,5) och ebitda-resultat uppgick till 1,2 miljoner kronor (-0,9).

Bonava har beslutat att göra en nedskrivning av nettotillgångar i verksamheten i S:t Petersburg om 0,9 miljarder kronor i det fjärde kvartalet.

Egetis Therapeutics meddelar att teckningskursen blev 6:00 kronor per aktie i den riktade nyemissionen om 35 miljoner aktier som meddelades på tisdagskvällen. Aktien stängde på 6:43 kronor på tisdagen.

Ljudboksbolaget Storytel har anmälts av konkurrenten Nextory till Konkurrensverket för missbruk av dominerande ställning, enligt Dagens industri.

På rekommendationsfronten kan noteras att Handelsbanken Capital Markets höjer den kortsiktiga rekommendationen, på tre månaders sikt, för Viaplay till köp från behåll.

Berenberg Bank har sänkt sin rekommendation för Hexagon till behåll från köp.

Pareto har nedgraderat fastighetsbolagen Balder, Cibus, Diös, Fabege och Wihlborgs.

Klockan 13 presenterar Beijer Electronics sin rapport.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera